07-04-08

Terugkeer 1 april

Dinsdag 1 april:

Morgen begin ik te werken in de Zoo van Antwerpen en ik ben pas vandaag aangekomen, dus het wordt nog moeilijk denk ik de volgende dagen. Vooral omdat ik terug naar de realiteit moet terugkeren en is serieus moet beginnen werken aan mijn thesis en beurs. Maar dat zijn zorgen voor morgen, want vandaag wil ik nog gewoon nagenieten van de reis van mijn leven.Hierjuist is er iemand slecht geworden in het vliegtuig, gelukkig toen we nog aan de grond stonden. Net zoals in de films riepen ze via de luidsprekers af of er een dokter op het vliegtuig aanwezig is. En raad is: naast mij zit er één! Dus ik zit wel safe zou ik zeggen. 

Nu is het gedaan met schrijven, want nu ik terugben zal er wel niet veel interessants meer gebeuren. Of ik moet in de Zoo van Antwerpen een krokodil laten ontsnappen natuurlijk Knipoog

12:20 Gepost door Polyesther in Volg Esther live | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18 maart - 22 maart

Dinsdag 18 maart:

 Zondagnamiddag ben ik naar Liwonde getrokken om krokodillen te zien en als ik geluk heb nog een paar nijlpaarden. En of ik geluk had! Ik heb een hele groep nijlpaarden gezien, krokodillen, bee-eaters, zeeschildpadden en de bekende kingfishers. De dag was nochtans regenachtig begonnen en ik begon al te wanhopen, want de wegen lagen heel slecht en misschien konden we niet eens vertrekken, want ze moesten het bootje nog ergens anders gaan halen met de auto. Gelukkig stopte 4u later de regen en konden we vertrekken achterop de truck door het prachtige natuurpark en dan door Liwonde “stad”. We hebben eerst een beetje van hier naar daar gehotst op zoek naar brandstof en dan op naar Shire river. We waren dus op het gemakje aan het varen toen plots onze chauffeur dacht dat hij 007 is en er in speedbootvaart vandoor gaat. Hij had blijkbaar een stroper gezien (lees iemand die visjes vangt waar het niet mag). Al hotsend en botsend over het water, want zo’n bootje heeft natuurlijk geen veringen (de auto’s hier ook niet, maar ik ben al blij als de deur dichtgaat ;)Uiteindelijk hebben we dan toch de stroper te pakken gekregen, maar ik had er eerlijk gezegd liever niet bij geweest, want hij had echt schrik en sprong gewoon in het midden van de rivier uit zijn bootje. Normaal gezien nemen ze die dan mee naar de politie en krijgt hij een gevangenisstraf van 3 jaar, maar omdat ik erbij zat, hebben ze het maar zo gelaten en kwam hij er nog licht vanaf. Zijn schoenen, bootje en gevangen visjes is hij wel kwijt…Na dit voorvalletje zijn mijn park rangers toch een beetje gekalmeerd en konden we weer normaal varen. ’s Avonds was er de afstudeerplechtigheid van de Park rangers, ik was spijtig genoeg net te laat om de minister van Wildlife te zien, maar ik heb de park rangers toch nog zien marcheren in hun mooie uniformen. Zo’n ceremonie is echt tof om te zien, want dan komen alle mensen uit de naburige dorpjes zien en is de sfeer heel uitgelaten. Maar lang kon ik daar niet van genieten, want algauw was het tijd om te vertrekken richting Lilongwe en werd ik achterin de truck gepropt. Ik heb ook Mozambique gezien! Allé dan toch de grens, want we zijn daar even gestopt om worteltjes en tomaten te kopen.   

Vrijdag 21 maart:

Vandaag heb ik een 3 weken oud katje geadopteerd, het zat daar al de hele dag in de brandende zon en was eigenlijk al meer dood dan levend. Maar na een warm badje en een beetje melk was het al veel beter. Het zat wel nog vol vlooien, maar een dierenarts van het Wildlife Center komt me straks antivlooienspray brengen. Nu loop ik hier rond met een katje in mijne T-shirt, want ik durf het niet alleen te laten, maar iedereen in het Sanctuary is er zot van, vooral Patrick. -

Zaterdag 22 maart:

Na mijn werk in het Wildlife Center ben ik bij Lee ingetrokken om voor zijn beestenboel te zorgen. Een bushbaby van 6 maand, 2 common duikers (soort bambi-achtig hertje), 1 grysbock, 1 katje (de mijne) en 2 honden. Voor Franky, de common duiker moet je s'nachts opstaan om hem een flesje warme melk te geven en hem pipi en kaka te laten doen in de tuin. En aangezien Changa, de bushbaby een nachtdier is, geeft da beest u ook niet zoveel nachtrust.

12:19 Gepost door Polyesther in Volg Esther live | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |