13-03-08

foto's deel 2

IMG_4292
IMG_4446
IMG_4448
Malawi 228
Malawi 229
Malawi 230
Malawi 231
Malawi 235
Malawi 237
Malawi 238
Malawi 239
Malawi 241
Malawi 244
Malawi 263
Malawi 264
Malawi 265
Malawi 264

22:43 Gepost door Polyesther in foto's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

6 maart -12 maart

Donderdag 6 maart:

Amai, vandaag was wel een vermoeiende dag! Ik ben er met Patrick vroeg in de morgen op uit getrokken om krokodillen te vinden en net toen we het hadden opgegeven, kwam er een kanjer van een krokodil uit het water gekropen. Daarna ben ik met Lore en Mary gaan shoppen op the free market (en nee, daar is niet alles gratis voor de slimmerds onder ons) maar je kan er 2de handsspullen kopen voor een prijsje. Daarna zijn we naar the market getrokken op zoek naar een phanga knife en een paar chitenge’s voor de mamma. Ondertussen waren we al kletsnat, maar toch zetten we met volharding onze koopjesjacht verder. Ik ga eigenlijk niet zo graag winkelen, maar Mary sleurde mij van het ene marktje naar het andere en uiteindelijk heb ik nog het meeste van al gekocht! Dus ik ben uiteindelijk wel blij met her resultaat en jullie waarschijnlijk want ik koop natuurlijk niet alleen dingen voor mezelf ;)

Ik heb ook een Bao gekocht, dat is een soort gezelschapspel dat hier vaak gespeeld wordt met knikkers. Het is nogal moeilijk uit te leggen, maar degenen die nieuwsgierig zijn, mogen het altijd is komen spelen als ik terug thuis ben. S‘avonds zijn ik en Lore er nog is opuit getrokken naar Dries voor een BBQ part 2, later bleek het spaghetti te zijn, maar je hoort mij niet klagen.

Lore heeft toch iets ernstigers dan we aanvankelijk dachten, blijkbaar heeft ze een bacterie die haar immuunsysteem dusdanig onderdrukken dat wondjes niet genezen en helemaal beginnen te ontsteken en niet vanzelf kunnen genezen. Nu moet ze elke dag naar het hospitaal en een hele pillencocktail slikken om van die bacterie af te raken. Waarschijnlijk heeft Lore het opgepikt in de minibus, ik ben dus gewaarschuwd!

Vrijdag 7 maart:

Vannacht was ik een beetje ziekjes en ook nu voel ik me nog niet helemaal inorde, dus ben ik alleen in de voormiddag gaan werken om dan nog even te bekomen voor ik voor het weekend vertrok naar een nog onbekende bestemming. Deze keer waren we maar met een klein groepje en we besloten om gewoon het boek van Malawi op een bestemming open te doen en dan zien of het niet te ver was. Het werd dan Nkhotakhota en tegen 17u waren we op weg met de minibus naar onze bestemming. We hadden wel niet echt iets gepland dus we waren niet helemaal zeker of we een slaapplaats hadden en waar we naartoe moesten. Maar na enkele telefoontjes en met een beetje hulp van onze medereizigers werden we dan toch afgedropt, maar … op de verkeerde plaats! Ondertussen was het al 22u en we bleken nog een half uur verwijderd te zijn van onze slaapplaats. Gelukkig konden we rekenen op enkele locals die mits betaling ons de weg wel wilden tonen. Het was wel nog een mooie wandeling, in het stikdonker langs het meer en met de melkweg boven je hoofd. Pas de volgende morgen zagen we hoe mooi het daar eigenlijk was, de dag was wel nogal Belgisch begonnen, maar de regen trok nog snel weg om plaats te maken voor een zonnetje. We zijn naar de Nkhotakhota pottery gegaan en daarna hebben we een beetje rondgewandeld in de dorpjes op zoek naar fruit, zonder succes overigens, het werden dan maar koekjes.

Zondag 9 maart:

De volgende morgen moesten we vlug vertrekken als we nog op een redelijk tijdstip terug in Lilongwe wilden zijn. Na een wandelingetje over bergjes en beekjes, waren we terug op de main road, om daar een minibus te nemen. Op zondag rijden er wel niet zoveel minibussen dus hadden we geluk toen er een scharminkel van een busje met een houten schuifdeur stopte. We waren van plan om van onze korte tussenstop in Salima te profiteren en daar een beetje inkopen te doen, maar dat was buiten mij gerekend want op de minibus werd ik plotseling echt misselijk. Ik zat dan ook nog in tegenovergestelde richting boven de motor geplet, wat ook niet echt helpt. In Salima aangekomen werd het nog erger en werd er maar beslist om direct door te rijden naar Lilongwe. De hele namiddag en nacht ben ik niet van de wc gekomen en daar bovenop kreeg ik ook  nog koorts, hoofdpijn en voelde ik me doodmoe. Gelukkig had ik een halve apotheker mee en momenteel gaat het al ietsje beter hoewel ik nog steeds geen hap door mijn keel krijg en bij elke slok water protesteert mijn maag. Maar ik heb vandaag al wat minder koorts en een rustdag zal me goed doen. Hopelijk kan ik morgen terug gaan werken, want het zijn nog maar 2 weekjes en er moet nog heel wat gedaan worden!

Dinsdag 11  maart:

Nu ik me al een stuk beter voelde, ben ik terug gaan werken, er was een nieuwe Nederlandse vrijwilligster die voor 3 weken gaat werken in het wildlife center. Ze woont ook bij Lee (de baas van het center) en ondertussen zit hij daar al met 4 vrouwen op zijn dak!

We hebben John (een yellow baboon) van de quarantaine naar de primates geplaatst om hem daar te introduceren in de groep. Ik was nog even de kooi aan het dichtbinden toen plots  het alfa-mannetje Jack binnenstormde en voor ik me kon wegtrekken, had hij mijn hand al vast, met een grote schram al gevolg dus. Yellow baboons zijn zowiezo al ongelooflijk sterk, maar deze is nog eens agressief erbij ook. Vanaf nu heeft Jack alleszins een fan minder!

Ahja, ik was bijna vergeten te zeggen dat ik vandaag ten huwelijk ben gevraagd door Clement een gids in het wildlife center. Hij zij dat de degene die ooit met mij zou trouwen ‘ a very lucky guy’ is, maar ik denk dat Clement mij dan toch nog niet zo goed kent! ;) ’S Avonds zijn we naar Chameleon’s gegaan om nog enkele dingen voor de Flemish day te bespreken. We organiseren een soort event met allemaal spelletjes voor de kinderen met wafels en drankjes, spijtig genoeg zijn er nog een hele hoop vragen voor kwasa kwasa, die bijna niet te bereiken zijn.

Woensdag 12 maart:

Na de werkuren zijn Michael en Wyson, 2 collega’s, me even komen bezoeken in het sanctuary, daarna weer een beetje verder gewerkt voor school, want de informatie die ik vergaar komt hier maar met mondjesmaat. Ik ben ook mijn vlucht van 24 maart gaan vastleggen, ik kon het toch niet laten om eens te vragen om mijn vlucht te verleggen en het ging voor 15 euro, maar spijtig genoeg zaten de vluchten die ik kon nemen allemaal vol. Gaat er dan zoveel volk van Lilongwe naar Brussel?? Maarja niet getreurd, het zou toch mijn stage in België bemoeilijken, en ik kom binnen enkele jaren dan wel nog is terug naar Malawi ;)

Mister Dixi heeft het ook geregeld dat ik zondag naar Liwonde vertrek om daar een beetje krokodillen te spotten tijdens een nachtelijke boottocht, dat gaat dus wel nog spannend worden!

21:52 Gepost door Polyesther in Volg Esther live | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-03-08

Foto'sIMG_4074

 

IMG_4090

 

 

IMG_4102

 

 

IMG_4113

 

IMG_4129

 

IMG_4153

 

 

IMG_4156

-

 

 

IMG_4173

 

 

IMG_4206

 

-

 

IMG_4243

 

 

IMG_4253

 

IMG_4246

 

 

IMG_4261

 

 

IMG_4265

 

 

IMG_4279

 

 

IMG_4282

-

 

IMG_4286

 

 

Malawi

 

 

Malawi 009

 

Malawi 022

 

 

Malawi 026

 

 

Malawi 031

 

 

Malawi 039
 

 

 

Malawi 055

 

 

Malawi 144

16:22 Gepost door Polyesther in foto's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25 februari 2008 - 4 maart 2008

Maandag 25 februari:

Vandaag heb ik me voorgenomen om er een beetje een rustdag van te maken, want mijn spieren waren nog een beetje stijf van de klim. Ik ben wel naar een internetcafé gegaan om mijn bezorgde oudertjes ;) een update te geven. Ik dacht nog naar het wildlife center te gaan om de krokodil te voederen, maar om 14u30 braken de hemelsluizen open en heb ik maar een beetje gewerkt voor school.

Dinsdag 26 februari:

Deze dag heb ik gewerkt in het wildlife center, Tine en Elly zijn even op bezoek gekomen en die heb ik dan een kleine tour gegeven door het center. ‘s Avonds zijn we op "café" geweest met een vriendin Mary die blijkbaar relaties heeft met getrouwde maar voor de rest is het een toffe ;)

Woensdag 27 februari:

Ik heb vandaag de hele dag met Wyson en Michael in het wildlife center gewerkt. Op de middag heb ik zonder succes sprinkhanen proberen te vangen voor de bushbaby. Ofwel zijn die beesten veel te snel ofwel ik gewoon veel te traag, maar dat laat ik in het midden ;)
’s Avonds zijn we allemaal samen naar Cameleon’s gegaan, een gezellig cafeetje, maar we waren eigenlijk allemaal doodmoe, dus zijn we terug vertrokken met de pick up van de papa van Kondwani. Ik en Lore hebben nog naar een stukje film gekeken die volgens de broer van Lore totaal niet griezelig was. Niets was minder waar!

Donderdag 28 februari:

Ntotchi kazi is stijf van al dat werken in het wildlife center! Ik ben duidelijk niet gemaakt om onkruid met een houweel, of iets dat er alleszins op lijkt, uit te doen. In de voormiddag ben ik met Lore naar de National Library gegaan en daarna ben ik bij Patrick en zijn vrouw Ellen gaan eten. Ik was helaas niet voorbereid op het feit dat ik de twijfelachtige eer zou krijgen om een gebed te zeggen! Ik zocht koortsachtig naar iets passends en dacht daarbij aan al die Amerikaanse films, maar ik kwam niet verder dan "Dear God, hmm.. Thank you for this food, weer een stilte (ik wist echt niet wat zeggen!) Amen. Maar het valt toch nog mee voor de eerste keer?! Ik had blijkbaar iets verkeerds gezegd tegen meneertje daarboven want 5 minuten later horen we een enorme donderslag, waarbij een stukje plafond naar beneden kwam. Gevolgd door… Je raad het nooit: hagel! Jaja ‘s morgens stralende zon, 30°C en dan plotseling ijs! Iets later zagen we brandweerwagens voorbij zoeven, want de bliksem was in enkele huizen en bomen ingeslagen. Natuurlijk betekende dit de hele dag en nacht geen elektriciteit, dus hebben ik en Lore met een kaarsje een beetje gekaart. Sinds kort wordt Lore ook min of meer gestalkt door ene Chisommo (of hoe je het ook schrijft). Dat is ook altijd lachen met het gezicht van Lore als hij voor de 7de keer die dag belt.

Vrijdag 29 februari:


Deze morgen ben ik gaan werken in het wildlife center en we hebben Nakima (een vervet monkey) moeten verzorgen, want ze hadden weer eens gevochten Als ze zo verder doet, heeft ze geen staart meer over, want de helft is er al af! Daarna heeft de elektricien Esther (met een beetje hulp van Jasper) de lamp in de douche vervangen, want dat was al een weekje (of 2) kapot. In de namiddag kregen we mannelijk gezelschap van Jasper en Sven, die moesten afzakken naar Lilongwe om hun visum te verlengen. Ik was dat natuurlijk helemaal vergeten maar ik heb nog tijd en ga het dinsdag doen, want maandag is hier een feestdag (ik weet niet de welke). Ik kan echt niet geloven dat ik hier al een maand zit eigenlijk …

’s Avonds hadden we dankzij onze 2 survivors een kampvuurtje buiten met kippebilletjes, gecarameliseerde mandasi en geflambeerde bananen, mmmm!!

Deze avond is ook de leiding van VKSJ-Heizijde op leidingweekend vertrokken, spijtig genoeg ben ik er niet bij, dus guys doet dat daar goed en verzin een leuk kampthema en geef mij geen hoofdrol ofzo! Want ik weet dat jullie graag degenen plagen die er niet zijn ;)


Zaterdag 1 maart:

Vannacht heb ik denk ik 2 uur geslapen, want onze 2 heren lagen nog maar 5 minuten in dromenland en ze waren al aan het snurken! Maar ze hebben ’s morgens als goedmakertje weer een kampvuurtje gemaakt, met roerei en toast, jaja we worden werwend door onze 2 chefkoks ;)
Vandaag is Darianne aangekomen! Ze had het wel niet zo gemakkelijk, want niemand was haar komen afhalen aan het vliegveld. Maar gelukkig kan ze hier blijven voor het verlengde weekend in de prachtige Sanctuary lodge! Lore heeft beslist dit weekend toch te blijven, dus nu zitten we wel met een serieus beddentekort, maar het is wel gezellig zo.
Morgen gaan we naar de kerk met de kindjes van Lore haar werk, hopelijk vragen ze aan mij weer niet om te bidden, maar oefening baart kunst zegt men!

Zondag 2 maart:

Deze morgen zijn we dus naar de mis gegaan, ik ga echt nog gelovig worden denk ik, met al dat gedans en gezang van “up up Jezus en down down Satan”. Daarna zijn we op de markt een beetje groenten en fruit gaan kopen om vanavond een uitgebreid maal mee te bereiden. Spaghetti met fruitsla! Vuurtjes maken is ook gevaarlijk en ik heb me er dan ook een beetje aan verbrand, gelukkig hadden we verpleegster Darianne om me te verzorgen. Het resultaat zie je op deze foto:


Malawi 198


Maandag 3 maart:


Het is vandaag Marter’s day, dus moet niemand gaan werken en is het genieten van een verlengd weekend dat veel op vakantie begint te lijken, vooral met de jongens en Darianne erbij en het lekkere eten, maar dat mag wel is hé ;)In de voormiddag heb ik Darianne een kleine rondleiding gegeven in het wildlife center. 

Dinsdag 4 maart:Vroeg in de morgen zijn onze 3 gasten vertrokken richting Kasungu en Mzuzu, nu is het hier weer stilletjes in ons appel-blauw zeegroen huisje. We zijn juist ons visum gaan verlengen en strakjes is het terug werken in het wildlife center en ook eens iets doen voor school, als ik nog zin heb tenminste ;)

 

16:09 Gepost door Polyesther in Volg Esther live | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |