13-03-08

6 maart -12 maart

Donderdag 6 maart:

Amai, vandaag was wel een vermoeiende dag! Ik ben er met Patrick vroeg in de morgen op uit getrokken om krokodillen te vinden en net toen we het hadden opgegeven, kwam er een kanjer van een krokodil uit het water gekropen. Daarna ben ik met Lore en Mary gaan shoppen op the free market (en nee, daar is niet alles gratis voor de slimmerds onder ons) maar je kan er 2de handsspullen kopen voor een prijsje. Daarna zijn we naar the market getrokken op zoek naar een phanga knife en een paar chitenge’s voor de mamma. Ondertussen waren we al kletsnat, maar toch zetten we met volharding onze koopjesjacht verder. Ik ga eigenlijk niet zo graag winkelen, maar Mary sleurde mij van het ene marktje naar het andere en uiteindelijk heb ik nog het meeste van al gekocht! Dus ik ben uiteindelijk wel blij met her resultaat en jullie waarschijnlijk want ik koop natuurlijk niet alleen dingen voor mezelf ;)

Ik heb ook een Bao gekocht, dat is een soort gezelschapspel dat hier vaak gespeeld wordt met knikkers. Het is nogal moeilijk uit te leggen, maar degenen die nieuwsgierig zijn, mogen het altijd is komen spelen als ik terug thuis ben. S‘avonds zijn ik en Lore er nog is opuit getrokken naar Dries voor een BBQ part 2, later bleek het spaghetti te zijn, maar je hoort mij niet klagen.

Lore heeft toch iets ernstigers dan we aanvankelijk dachten, blijkbaar heeft ze een bacterie die haar immuunsysteem dusdanig onderdrukken dat wondjes niet genezen en helemaal beginnen te ontsteken en niet vanzelf kunnen genezen. Nu moet ze elke dag naar het hospitaal en een hele pillencocktail slikken om van die bacterie af te raken. Waarschijnlijk heeft Lore het opgepikt in de minibus, ik ben dus gewaarschuwd!

Vrijdag 7 maart:

Vannacht was ik een beetje ziekjes en ook nu voel ik me nog niet helemaal inorde, dus ben ik alleen in de voormiddag gaan werken om dan nog even te bekomen voor ik voor het weekend vertrok naar een nog onbekende bestemming. Deze keer waren we maar met een klein groepje en we besloten om gewoon het boek van Malawi op een bestemming open te doen en dan zien of het niet te ver was. Het werd dan Nkhotakhota en tegen 17u waren we op weg met de minibus naar onze bestemming. We hadden wel niet echt iets gepland dus we waren niet helemaal zeker of we een slaapplaats hadden en waar we naartoe moesten. Maar na enkele telefoontjes en met een beetje hulp van onze medereizigers werden we dan toch afgedropt, maar … op de verkeerde plaats! Ondertussen was het al 22u en we bleken nog een half uur verwijderd te zijn van onze slaapplaats. Gelukkig konden we rekenen op enkele locals die mits betaling ons de weg wel wilden tonen. Het was wel nog een mooie wandeling, in het stikdonker langs het meer en met de melkweg boven je hoofd. Pas de volgende morgen zagen we hoe mooi het daar eigenlijk was, de dag was wel nogal Belgisch begonnen, maar de regen trok nog snel weg om plaats te maken voor een zonnetje. We zijn naar de Nkhotakhota pottery gegaan en daarna hebben we een beetje rondgewandeld in de dorpjes op zoek naar fruit, zonder succes overigens, het werden dan maar koekjes.

Zondag 9 maart:

De volgende morgen moesten we vlug vertrekken als we nog op een redelijk tijdstip terug in Lilongwe wilden zijn. Na een wandelingetje over bergjes en beekjes, waren we terug op de main road, om daar een minibus te nemen. Op zondag rijden er wel niet zoveel minibussen dus hadden we geluk toen er een scharminkel van een busje met een houten schuifdeur stopte. We waren van plan om van onze korte tussenstop in Salima te profiteren en daar een beetje inkopen te doen, maar dat was buiten mij gerekend want op de minibus werd ik plotseling echt misselijk. Ik zat dan ook nog in tegenovergestelde richting boven de motor geplet, wat ook niet echt helpt. In Salima aangekomen werd het nog erger en werd er maar beslist om direct door te rijden naar Lilongwe. De hele namiddag en nacht ben ik niet van de wc gekomen en daar bovenop kreeg ik ook  nog koorts, hoofdpijn en voelde ik me doodmoe. Gelukkig had ik een halve apotheker mee en momenteel gaat het al ietsje beter hoewel ik nog steeds geen hap door mijn keel krijg en bij elke slok water protesteert mijn maag. Maar ik heb vandaag al wat minder koorts en een rustdag zal me goed doen. Hopelijk kan ik morgen terug gaan werken, want het zijn nog maar 2 weekjes en er moet nog heel wat gedaan worden!

Dinsdag 11  maart:

Nu ik me al een stuk beter voelde, ben ik terug gaan werken, er was een nieuwe Nederlandse vrijwilligster die voor 3 weken gaat werken in het wildlife center. Ze woont ook bij Lee (de baas van het center) en ondertussen zit hij daar al met 4 vrouwen op zijn dak!

We hebben John (een yellow baboon) van de quarantaine naar de primates geplaatst om hem daar te introduceren in de groep. Ik was nog even de kooi aan het dichtbinden toen plots  het alfa-mannetje Jack binnenstormde en voor ik me kon wegtrekken, had hij mijn hand al vast, met een grote schram al gevolg dus. Yellow baboons zijn zowiezo al ongelooflijk sterk, maar deze is nog eens agressief erbij ook. Vanaf nu heeft Jack alleszins een fan minder!

Ahja, ik was bijna vergeten te zeggen dat ik vandaag ten huwelijk ben gevraagd door Clement een gids in het wildlife center. Hij zij dat de degene die ooit met mij zou trouwen ‘ a very lucky guy’ is, maar ik denk dat Clement mij dan toch nog niet zo goed kent! ;) ’S Avonds zijn we naar Chameleon’s gegaan om nog enkele dingen voor de Flemish day te bespreken. We organiseren een soort event met allemaal spelletjes voor de kinderen met wafels en drankjes, spijtig genoeg zijn er nog een hele hoop vragen voor kwasa kwasa, die bijna niet te bereiken zijn.

Woensdag 12 maart:

Na de werkuren zijn Michael en Wyson, 2 collega’s, me even komen bezoeken in het sanctuary, daarna weer een beetje verder gewerkt voor school, want de informatie die ik vergaar komt hier maar met mondjesmaat. Ik ben ook mijn vlucht van 24 maart gaan vastleggen, ik kon het toch niet laten om eens te vragen om mijn vlucht te verleggen en het ging voor 15 euro, maar spijtig genoeg zaten de vluchten die ik kon nemen allemaal vol. Gaat er dan zoveel volk van Lilongwe naar Brussel?? Maarja niet getreurd, het zou toch mijn stage in België bemoeilijken, en ik kom binnen enkele jaren dan wel nog is terug naar Malawi ;)

Mister Dixi heeft het ook geregeld dat ik zondag naar Liwonde vertrek om daar een beetje krokodillen te spotten tijdens een nachtelijke boottocht, dat gaat dus wel nog spannend worden!

21:52 Gepost door Polyesther in Volg Esther live | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.