05-03-08

25 februari 2008 - 4 maart 2008

Maandag 25 februari:

Vandaag heb ik me voorgenomen om er een beetje een rustdag van te maken, want mijn spieren waren nog een beetje stijf van de klim. Ik ben wel naar een internetcafé gegaan om mijn bezorgde oudertjes ;) een update te geven. Ik dacht nog naar het wildlife center te gaan om de krokodil te voederen, maar om 14u30 braken de hemelsluizen open en heb ik maar een beetje gewerkt voor school.

Dinsdag 26 februari:

Deze dag heb ik gewerkt in het wildlife center, Tine en Elly zijn even op bezoek gekomen en die heb ik dan een kleine tour gegeven door het center. ‘s Avonds zijn we op "café" geweest met een vriendin Mary die blijkbaar relaties heeft met getrouwde maar voor de rest is het een toffe ;)

Woensdag 27 februari:

Ik heb vandaag de hele dag met Wyson en Michael in het wildlife center gewerkt. Op de middag heb ik zonder succes sprinkhanen proberen te vangen voor de bushbaby. Ofwel zijn die beesten veel te snel ofwel ik gewoon veel te traag, maar dat laat ik in het midden ;)
’s Avonds zijn we allemaal samen naar Cameleon’s gegaan, een gezellig cafeetje, maar we waren eigenlijk allemaal doodmoe, dus zijn we terug vertrokken met de pick up van de papa van Kondwani. Ik en Lore hebben nog naar een stukje film gekeken die volgens de broer van Lore totaal niet griezelig was. Niets was minder waar!

Donderdag 28 februari:

Ntotchi kazi is stijf van al dat werken in het wildlife center! Ik ben duidelijk niet gemaakt om onkruid met een houweel, of iets dat er alleszins op lijkt, uit te doen. In de voormiddag ben ik met Lore naar de National Library gegaan en daarna ben ik bij Patrick en zijn vrouw Ellen gaan eten. Ik was helaas niet voorbereid op het feit dat ik de twijfelachtige eer zou krijgen om een gebed te zeggen! Ik zocht koortsachtig naar iets passends en dacht daarbij aan al die Amerikaanse films, maar ik kwam niet verder dan "Dear God, hmm.. Thank you for this food, weer een stilte (ik wist echt niet wat zeggen!) Amen. Maar het valt toch nog mee voor de eerste keer?! Ik had blijkbaar iets verkeerds gezegd tegen meneertje daarboven want 5 minuten later horen we een enorme donderslag, waarbij een stukje plafond naar beneden kwam. Gevolgd door… Je raad het nooit: hagel! Jaja ‘s morgens stralende zon, 30°C en dan plotseling ijs! Iets later zagen we brandweerwagens voorbij zoeven, want de bliksem was in enkele huizen en bomen ingeslagen. Natuurlijk betekende dit de hele dag en nacht geen elektriciteit, dus hebben ik en Lore met een kaarsje een beetje gekaart. Sinds kort wordt Lore ook min of meer gestalkt door ene Chisommo (of hoe je het ook schrijft). Dat is ook altijd lachen met het gezicht van Lore als hij voor de 7de keer die dag belt.

Vrijdag 29 februari:


Deze morgen ben ik gaan werken in het wildlife center en we hebben Nakima (een vervet monkey) moeten verzorgen, want ze hadden weer eens gevochten Als ze zo verder doet, heeft ze geen staart meer over, want de helft is er al af! Daarna heeft de elektricien Esther (met een beetje hulp van Jasper) de lamp in de douche vervangen, want dat was al een weekje (of 2) kapot. In de namiddag kregen we mannelijk gezelschap van Jasper en Sven, die moesten afzakken naar Lilongwe om hun visum te verlengen. Ik was dat natuurlijk helemaal vergeten maar ik heb nog tijd en ga het dinsdag doen, want maandag is hier een feestdag (ik weet niet de welke). Ik kan echt niet geloven dat ik hier al een maand zit eigenlijk …

’s Avonds hadden we dankzij onze 2 survivors een kampvuurtje buiten met kippebilletjes, gecarameliseerde mandasi en geflambeerde bananen, mmmm!!

Deze avond is ook de leiding van VKSJ-Heizijde op leidingweekend vertrokken, spijtig genoeg ben ik er niet bij, dus guys doet dat daar goed en verzin een leuk kampthema en geef mij geen hoofdrol ofzo! Want ik weet dat jullie graag degenen plagen die er niet zijn ;)


Zaterdag 1 maart:

Vannacht heb ik denk ik 2 uur geslapen, want onze 2 heren lagen nog maar 5 minuten in dromenland en ze waren al aan het snurken! Maar ze hebben ’s morgens als goedmakertje weer een kampvuurtje gemaakt, met roerei en toast, jaja we worden werwend door onze 2 chefkoks ;)
Vandaag is Darianne aangekomen! Ze had het wel niet zo gemakkelijk, want niemand was haar komen afhalen aan het vliegveld. Maar gelukkig kan ze hier blijven voor het verlengde weekend in de prachtige Sanctuary lodge! Lore heeft beslist dit weekend toch te blijven, dus nu zitten we wel met een serieus beddentekort, maar het is wel gezellig zo.
Morgen gaan we naar de kerk met de kindjes van Lore haar werk, hopelijk vragen ze aan mij weer niet om te bidden, maar oefening baart kunst zegt men!

Zondag 2 maart:

Deze morgen zijn we dus naar de mis gegaan, ik ga echt nog gelovig worden denk ik, met al dat gedans en gezang van “up up Jezus en down down Satan”. Daarna zijn we op de markt een beetje groenten en fruit gaan kopen om vanavond een uitgebreid maal mee te bereiden. Spaghetti met fruitsla! Vuurtjes maken is ook gevaarlijk en ik heb me er dan ook een beetje aan verbrand, gelukkig hadden we verpleegster Darianne om me te verzorgen. Het resultaat zie je op deze foto:


Malawi 198


Maandag 3 maart:


Het is vandaag Marter’s day, dus moet niemand gaan werken en is het genieten van een verlengd weekend dat veel op vakantie begint te lijken, vooral met de jongens en Darianne erbij en het lekkere eten, maar dat mag wel is hé ;)In de voormiddag heb ik Darianne een kleine rondleiding gegeven in het wildlife center. 

Dinsdag 4 maart:Vroeg in de morgen zijn onze 3 gasten vertrokken richting Kasungu en Mzuzu, nu is het hier weer stilletjes in ons appel-blauw zeegroen huisje. We zijn juist ons visum gaan verlengen en strakjes is het terug werken in het wildlife center en ook eens iets doen voor school, als ik nog zin heb tenminste ;)

 

16:09 Gepost door Polyesther in Volg Esther live | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.